Desert branzoaice (bascute) pufoase

de VI in Dulciuri, 10 Apr 2021 | 2472 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase branzoaice ! Faceti-le si nu veti regreta! Reteta este cat se poate de simpla,doar timpul de dospire e impedimentul!

 

INGREDIENTE

  • 500 g.faina
  • 7 g.drojdie uscata
  • 200 g.lapte
  • 2 oua
  • 80 g.unt 80%grasime
  • coaja lamaie
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 300 g.branza de vaci bine scursa
  • ,70 g.zahar
  • 2 oua
  • 1 vanilie
  • coaja de lamaie
  • cateva stafide sau merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice (bascute) pufoase:

Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe.  Lasam putin la racorit.

Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam compozitia cu lapte, ouale, coaja de lamaie, sarea,si framantam la robot 10 minute. Adaugam din cand in cand cate putina faina in afara de cea cantarita, pana ce compozitia se desprinde de vas. Lasam la crescut 1-2 ore pana se dubleaza volumul.

Presaram putina faina pe un fund de lemn si intindem o foaie pe care o impartim in 12 bucati egale. Umplem fiecare patrat cu o lingura din compozitie,apoi sigilam cate doua colturi opuse strangand usor si udand cu putina apa.

Le asezam in tava de aragaz pe hartie de copt si mai lasam la crescut 15-20 de minute. Ungem cu un galbenus + o lingura -doua de lapte. Coacem apoi 20 de minute sau pana s-au rumenit usor deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice (bascute) pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica